Bilaketa

Pasarteak (71)

• Andereño nola hasi zen
    ...tu zioten, Zarautzen. Kantatzeko zaletasuna zuen. Elbira Zipitria eta gerra aurreko ikastolak. Karmele Esnalek bide...
    Media: Bideoaren ikonoa
  • Umetatik antzerkia egiten
    ...antzerkia bai. Trapu zaharrak egin zuen, Elbira Zipitriak moldatutako antzezlana. Orfeoian sartu zen, eta ...
  • Ikastolak
    ...uñoaren ikastolara ere joan zen, baina oso gutxi. Elbira Zipitria ezagutu zuen. Zorrotza zen, ez zuelako nahi euska...
  • Dana perfumerian lanean eta gero etxean ikastola
    ...an, baina bere izeba andereñoa moja joan zen, eta Elbira Zipitriak berari eskatu zion joateko. San Jeronimo kalean ...
  • Zipitriaren metodologia
    Elbira Zipitriarekin prestatu zen andereño izateko. Zipitriak ahizpa moja zuen Frantzian, eta harekin ikasi zu...
  • Ikastolak zabaltzen joan ziren
    Ahizpa eta biak hasi ziren isilpeko ikastolan, Elbira Zipitriarekin. Kontxita Beitia, Karmele Esnal... poliki-po...
    Media: Bideoaren ikonoa Audioaren ikonoa
  • Oñatitik Iparraldera, Ziburura
    ...olan ibili zen. Bi bandotakoak zeuden han. Saran, Elbira Zipitria andereñoarekin bizi ziren. Nolakoa zen.Elbira Zipitria. Andereño bat, oso famatua bere garaiyan. Ta baiñ...
  • Sarako etxean, bisitari ugari
    ...joaten ziren, arbolak moztera. Orixe eta Elbira Zipitria, beti eztabaidan. Madrilgo familia bat ondoko etx...
  • Elvira Zipitria, lagun eta irakaslea
    ... emaztea, Aizkorrin, Urbia inguruan. Gerora, biak Elbira Zipitriaren etxera joaten ziren euskaraz alfabetatzera; os...a; oso harreman ona izan zuen Elvirarekin. Elvira Zipitriaren etxea Donostiako lehenengo unibertsitatea izan...
  • Isilpeko ikastolak eta andereño titulua
    Isilpeko ikastolak. Haurrak eramatera Elbira Zipitriarengana joaten zen Parte Zaharrera. Elizaren babes...nitzan, haurrak eramatea, gure haurrak ikastolara Elbirangana, bi ordu ezberdiñetan goizian. Klaro, lau or...

Emaitzak: 71 | Orriak: 1 2 3 4 5 6 7 8